Провеждането на честни евро-избори - основна задача пред Обществения антокорупционен съвет във Враца
Провеждането на честни евро-избори - основна задача пред Обществения антокорупционен съвет във Враца / ТПП Враца

Областният обществен съвет по превенция на корупцията към Областна администрация Враца прие днес програмата си за работа през 2014 година. Основен акцент в нея е провеждането на честни избори за Европейски парламент.  Включени са и два антикорупционни форума – 21-ви по ред „Европейски избори 2014“. Гласът за Европа в бъдеще“. Форумът ще е съвместна инициатива с Асоциация „Прозрачност без граници“ и е насрочен за месец април.

Другият – 22-ри антикорупционен форум ще е в края на годината и на него ще бъде отчетена работата на отделните институции по отношение на превенция на корупцията. В програмата за действие е включена и антикорупционна кампания „Прозрачни избори за ЕП 2014“, която ще бъде проведе от март до май съвместно с кметове, РУП и ОД на МВР Враца.

Предвижда се и провеждането на регионална кръгла маса по проблемите на строителния бранш. По предложение на зам.кмета на Мизия ще бъде включена и кръгла маса по проблемите в земеделието.

 

Преди представянето на годишния план за действие присъстващите бяха запознати  с информационна кампания, организирана от Център Европа директно Враца към ТПП в града и посветена на предстоящите европейски избори. Кампанията бе представена от Мария Панайотова, ръководител на центъра.