Промени в Синята зона във Враца
Промени в Синята зона във Враца / Община Враца

Близо два часа продължи публичното обсъждане на  предложените изменения в Наредбата за организация на движението при  кратковременно паркиране относно т.нар. „Синя зона“ във Враца. Те ще бъдат внесени за разглеждане на предстоящото заседание на Общинския съвет в града през декември. На обсъждането, което се проведе в конферентната зала на Общината присъстваха кметът Калин Каменов, зам.-кметът Мария Попова, председателят на Общинския съвет Румен Антов, директорът на Общинското предприятие „Па

Промени в Синята зона във Враца
netinfo

ркинги и гаражи“ Венчо Кръстев, служители на предприятието, граждани, общински съветници, медии.

Кметът Каменов представи промените, които са свързани с въвеждането на репатриращ автомобил, промяна в организацията на паркирането в центъра на града, отпадане на улици, включени в Синята зона и добавяне на нови, изменения при поставянето на скоби, както и намаляване на таксите за служебен абонамент.

Новината, която всички присъстващи приеха с одобрение, бе това, че  репатриращият автомобил ще обслужва не само Синята зона, а целия град. Предлага се намаление на служебния абонамент на половината на досегашния, а годишния абонамент за домуващи да е 36 лв. на година. Сред новите предложения е и това водачите, счупили поради някаква причина сложената на автомобила скоба, освен глобата и таксата за съответната зона, да заплащат и цената на скобата.

Директорът на „Паркинги и гаражи“ Венчо Кръстев разясни в детайли измененията в наредбата, които ще се предложат и причините, които ги налагат. Мнения, въпроси и предложения на публичното обсъждане отправиха граждани, общински съветници и медии.