Програмата за патриотично възпитание продължава и през 2015 г.
Програмата за патриотично възпитание продължава и през 2015 г. / netinfo

Първа работна среща по Програмата за патриотично възпитание се проведе в гр. Враца. Тя се състоя в Регионалния исторически музей, като участие взеха представители на различни регионални и общински културни и образователни институции - Регионален исторически музей,  Регионална библиотека „Христо Ботев“, Мемориален комплекс „Ботев път“, Етнографско-възрожденски комплекс „Св. Софроний Врачански“, Център за работа с деца, Ресурсен център-Враца.

Програмата стартира през 2012г. и се осъществява под патронажа на Красимир Богданов, тогава зам.-кмет на Враца, а сега народен представител. За трите години от съществуването си, тя спечели много приятели и се превърна в едно от най-полезните и атрактивни събития в културния и образователния живот на града под Околчица.

Богданов увери присъстващите ръководители, че хубавата инициатива няма да се провали, напротив, Програмата за патриотично възпитание ще бъде разширена и обогатена с много нови дейности. До момента, желание за включване са заявили институции от общините Мездра, Криводол и Бяла Слатина. На предстоящите срещи с тях, ще се прецени начинът, по който ще се структурира участието на  им.

Ръководителите на различните направления, предложиха интересни идеи: включване на нови участници, популяризиране на Програмата извън страната, пълноценно включване на децата със СОП, интерактивни игри, посещение на различни културни и туристически обекти. Заедно с това, трябва да се актуализира сайта и да се създаде фейсбук страница. Ежегодно, в средата на месец юни, Програмата ще завършва с атрактивно представяне на всички осъществени през годината дейности.

Предложенията ще бъдат систематизирани и представени на следващата среща на 15 декември, когато окончателно ще бъде утвърдена Програмата за патриотично възпитание за 2015 година.