Проест в Мездра против спирането на влакове, министри обещават възстановяване на линии
Проест в Мездра против спирането на влакове, министри обещават възстановяване на линии / netinfo
Декларация
77434
Декларация
Мнения на протестиращи
  • Декларация
  • Мнения на протестиращи

Митинг-протест против спирането на влакове в Северозапада бе организиран днес в Мездра. На гаровия площад се събраха около 300 човека, представители на различни селища от Северозапада. Протестиращите носеха плакати „Не на геноцида над Северозапада“, „Искаме си влаковете“,, „Не затваряйте вратата на Северозапада“. Те не преградиха линии, въпреки желанието за спиране на влакове от страна на някои участниците.

Беше прочетена Декларация, в която се посочват исканията на протестиращите. Да подкрепят исканията на жителите на региона тук бяха народните представители Мая Манолова, Емил Райнов и Георги Свиленски, както и Ивайло Пенчев - представител на Синдиката на локомотивния персонал към КНСБ.

Преди дни бяха спрени 10 пътнически влака, обслужващи региона. Според предварителните заявки  БДЖ трябваше да спре от 1 февруари още 80 влака в цялата страна.

Преди минути обаче стана ясно, че това няма да се случи. БДЖ ще ревизира и решението си от края на миналата година, така че се очаква да бъдат възстановени и повечето от спрените вече линии.

Това съобщи транспортният министър Ивайло Московски, който обясни, че е разговарял и с министъра на финансите Владислав Горанов за липсващите 40 млн. лв.