Косенето на тревните площи във Видин продължава.
Косенето на тревните площи във Видин продължава. / Община Видин
Във Видин продължава пролетното косене на зелените площи, съобщават от местната администрация. След навременното първоначално косене на тревата, във връзка с третирането им против кърлежи, Община Видин продължава с тази дейност. Коситби се извършват в парковете, градините и жилищните комплекси „Христо Ботев“, „Плиска“, „Баба Тонка“, „Панония“, както и в зелени площи по бул. „Панония“, ул. „Акад. Стефан Младенов“, и на входно-изходната артерия Видин - София.

Рано тази сутрин работници косяха в района на Паметника на свободата в Крайдунавския парк. Наред с това се извършва плевене, окопаване и поливане на цветните фигури там, също в парк „Рова“ и на площад „Бдинци“. Оформени са композициите от чемшири, туи и живи плетове.  След проведени планови огледи на местата за обществено ползване в Община Видин, бяха отстранени потенциално опасни клони и дървета.

С грижите, които Общината полага за поддържането и обновяването на зелените площи, Видин преобразява своя облик и парковете в целия град продължават да са любимо и привлекателно място за разходка и отдих през пролетта.