Повишаване качеството на живот на всеки и Монтана да стане европейски град са приоритетите на Дилян Димитров
Повишаване качеството на живот на всеки и Монтана да стане европейски град са приоритетите на Дилян Димитров / Дарик Враца

Кандидатът за кмет на Монтана от ГЕРБ Дилян Димитров представи своята програма за управление пред медиите днес. Димитров заяви, че основните му приоритети са Монтана да стане европейски град по инфраструктура и развитие и водещ в северозападна България по качество на живот.

В момента се получава така, че младите хора напускат града, за да учат в столицата или чужбина и после не се връщат заради липсата на възможност за реализация и добри доходи. Можем да ги задържим тук само със създаване на филиал на ВУЗ в града и с разкриване на работни места в града. Предвиждам специално отношение към инвеститорите - презентиране на възможностите да инвестират в Монтана на място в техните фирми, поемане на конкретни ангажименти за съдействие от страна на общината и т.н., заяви Дилян Димитров.

Той изрази задоволство от това, че в града вече има три курса студенти към Варненския свободен университет и обяви, че ще работи за това центърът за изнесено обучение да стане филиал на университета в Монтана.

Особено важна част в програмата за управление на Дилян Димитров е кандидатстването по всички възможни програми и привличане на повече средства от европейското и национално финансиране. Той предвижда създаване на обществени съвети в селата и кварталите на града, които да определят най-важните обекти в даденото място, към които да бъдат насочени инвестициите.

В областта на спорта Дилян Димитров предвижда изграждане на нова многофункционална спортна зала и Монтана да продължи да бъде един от спортните центрове в България. Предвижда се също подкрепа на масовия спорт чрез изграждане на спортни площадки и игрища в кварталите на града и селата.
В областта на здравеопазването се предвижда създаване на общински фонд за подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми, по-добро управление на общинските медицински дружества, подобряване здравната култура на малцинствените групи и т.н.

Димитров планира да подобри административното обслужване на гражданите чрез въвеждане на интегрирана дистанционна система за електронно управление. Системата ще позволи всеки гражданин на общината да получава услуги в своето населено място, без да се налага да пътува до общинския център. Ще бъде създаден и публично достъпен регистър, който да позволява всеки гражданин да може да следи финансовото състояние на общината и да знае за какво се изразходват средствата. Предвижда се също изграждане на модерна система за видеонаблюдение в много точки на града и общината.

„Имам опит и подкрепата на най-голямата партия в България и съм сигурен, че ще спечеля изборите и ще успея да реализирам намеренията си", обяви кандидатът на ГЕРБ Дилян Димитров.

Дилян Димитров е кандидат за кмет на община Монтана от ПП ГЕРБ, номер 4 в интегралната бюлетина

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ