/ iStock/Getty Images
Районна прокуратура – Бяла Слатина повдигна обвинения на двама непълнолетни - на 16 г. и на 17 г., по досъдебно производство, образувано след грабеж в игрална зала в с. Борован, област Враца. Разследването е започнало след сигнал, получен на тел. 112 от управителя на дружеството.

Според събраните до момента доказателства след полунощ на 22 ноември служител на хазартния обект в с. Борован е бил заплашен по време на работа от маскирано лице чрез използване на оръжие. Отнети му били 5123 лева, собственост на търговското дружество, и 50 лева лични средства.

В хода на разследването са иззети и прегледани записи от охранителните видеокамери в игралната зала. На тях се виждат извършителите на престъплението - две лица с маски. Първоначално е установен един от тях - Т.Ч., на 17 г. При задържането му в жилището му са били открити боеприпаси, наркотични вещества и сумата от 60 лева.
В необитаема къща е открита част от отнетата при грабежа парична сума в размер на 2200 лева и личната карта на Т.Ч.

Хванаха напълнолетно момче за обира на казино в Борован


На 23 ноември непълнолетният Т.Ч. е привлечен в качеството на обвиняем за участие в грабеж, за незаконно държане на оръжие и наркотици. Той е разпитан в присъствието на служебен защитник. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа, считано от 23 ноември. Предстои прокуратурата да внесе в Районния съд в Бяла Слатина искане да му бъде определена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Днес към наказателна отговорност е привлечен и другият непълнолетен - К.Л. Той ще отговаря за съучастие в грабежа. Наложена му е мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая“.