Работната среща във Видин.
Работната среща във Видин. / ОД на МВР Видин
Мерките за осигуряване на полицейска охрана за нормално протичане на държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване, както и за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движение по време на предстоящите абитуриентски тържества, бяха обсъдени днес на среща между старши комисар Янко Янколов – директор на ОД МВР-Видин и Марийка Василева – началник на Регионално управление на образованието-Видин.

Бяха коментирани ангажиментите на двете институции, механизмът на взаимодействие помежду им и предстоящите общи задачи. В хода на разговора, двамата изразиха задоволство от постигнатото взаимодействие и  създадената организация за бърза реакция при проблемни или рискови ситуации.

Разпореденото от старши комисар Янколов полицейско присъствие в районите на учебните заведения в областния град в сутрешните часове, когато децата отиват на училище, ще продължи до края на учебната година. Комплекс от превантивни мерки за детската безопасност по време на лятната ваканция, подготвят служителите от охранителна и пътна полиция в областната дирекция на МВР.