/ dariknews.bg
Служителите на областната дирекция и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула създадоха организация за активна превенция, обезпечаване на обществения ред и противодействие на престъпността в поредицата от празнични и почивни дни.

Предприети са мерки за предотвратяване на нарушенията на обществения ред на местата, свързани с масово събиране на хора по време на празнични тържества. Планирани са специализирани полицейски операции за проверки в увеселителните заведения.

За ограничаване на пътните инциденти и за безопасно движение по пътищата в област Видин, служителите на Пътна полиция активизират контрола. Стриктно ще се следи за шофиране на автомобили от неправоспособни, употребили алкохол или наркотични вещества водачи.

Системни проверки ще извършват пътните полицаи за санкциониране и отстраняване на неправилно паркиралите край заведенията моторни превозни средства, създаващи затруднения за движението и ограничаващи възможността за използване на евакуационните изходи.

Засилен контрол се осъществява върху продажбата на увеселителни пиротехнически изделия в региона. Над 1300 пиротехнически изделия, предлагани за продажба без надлежното разрешение, иззеха униформените при проверки през последната седмица.

Бъдете внимателни с пиратките - употребата им в нарушение на инструкциите приложени към тях може да предизвика различни наранявания. Забранена е употребата на пиротехнически изделия в превозни средства, в близост до леснозапалими материали, както и в районите на здравни и лечебни заведения, училища, социални домове, храмове и манастири и употребата на пиротехнически изделия в закрити помещения.