/ ОД на МВР Видин
143 кг тютюн и над 1000 къса цигари иззеха видински полицаи при специализирана операция по линия „Акцизи“. В проверките, насочени срещу ограничаване нивата на търговия на дребно с нелегален тютюн и цигари, са участвали служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция и РУ-Видин.

Чувал с тютюн без бандерол открит при акция

Към 6.30 ч. във вторник в Димово, униформените спрели лек автомобил „Шевролет Авео“, с видинска регистрация, управляван от 49-годишен мъж на областния град. При последвалата проверка, в купето и багажника на колата, полицаите открили 15 полиетиленови чувала с общо 143 кг нарязан тютюн без бандерол.

Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието, нередовната акцизна стока била иззета. Водачът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Цигари и тютюн без бандерол иззети във Видин

По случая в ОД на МВР-Видин е образувано досъдебно производство. Около 11:00 часа служители на РУ-Видин извършили проверка в частен имот в Новоселци и открили 51 кутии цигари с надпис „MayFair 80“ без бандерол. На стопанката съставили акт по Закона за акцизите и данъчните складове. По случая в районното управление е заведена преписка.