/ Thinkstock/Getty Images
Две телефонни измами на възрастни жени в Козлодуй са разкрили местните полицаи за ден. Измамите станали на 12 ноември и при тях бабите са дали на мошениците общо 10 800 лв. и 150 евро.

Полицаи хванаха телефонен измамник с парите във Видин

Едната измамена е 75-годишна жена. На домашния й телефон позвънил непознат мъж, който се представил за "комисар Петров" и ѝ съобщил, че дъщеря ѝ е претърпяла злополука и трябва да се плати сумата от 29 000 лв. за операция. След като  жената казала, че има само 5000 лева, по инструкция от непознати, оставила парите до дърво на улица в Козлодуй.

Полицаи от града установили и задържали двамата участници в измамната схема, които са на 18 и 22 години и досега не са били криминално проявени. Полицейските служители са иззели от тях част от парите - 3750 лв.

Възрастна жена даде парите си на алоизмамници

При другата измама пострадала 68-годишна жена също от Козлодуй. Тя била заблудена от непознат, че участва в полицейска операция по залавянето на група измамници. По познатата схема жената оставила на посоченото от измамника място 5806 лв. и 150 евро.

След получен сигнал полицейските служители задържали извършителите - двама криминално проявени и осъждани от Козлодуй, съответно на 21и 22 години.

Полицейските служители са намерили и иззели 3200 лв. - част от парите, оставени от измамената жена.