Поетесата по време на представянето на своята книга.
Поетесата по време на представянето на своята книга. / Община Мездра

„Самодивка“ е първата книга, която издава Цветинка Стоянова. Детската поетеса е част от екипа на Общинския център за социални услуги и дейности – Мездра. Работата й ежедневно я среща с много деца от социално слаби семейства. Тези деца и на първо място двамата й синове, са вдъхновението за написването на „Самодивка“. На 39 години, омъжена с две деца, магистър „Стопанско управление“, Цветинка отказва да се раздели с детството и търси начини и форми да бъде както заобиколена от деца, така и да им бъде в помощ.

Така интересите й я срещат с Фонд „Мисия“, с който работи вече четвърта година и има съвместни проекти, предимно с децата от социалната трапезария на ОЦСУД. „Самодивка“ също е съвместен проект с автор Цветинка Стоянова и художник илюстратор Стела Цветкова и ще се разпространява предимно в София.  Премиерата в гр. Мездра е благотворителна и е насочена към децата от социално слаби семейства, ползващи услугата „Топъл обяд“. Със събраните средства ще им бъдат подсигурени тетрадки и други пособия за училище. .

Представянето на книгата бе в библиотеката на НЧ „Просвета- 1925“, а гостите бяха посрещани със сангрия, поднесена им от „самодиви в бели премени“.

Цветинка Стоянова благодари на всички присъстващи за емоцията, съпътстваща събитието, на чаровните „самодивки“ – за приказната атмосфера.

Ден по-късно авторката представи „Самодивка“ и на редовно заседание на Общински съвет – Мездра, където получи цветя от кмета инж. Генади Събков.