Юлий Йораднов
Юлий Йораднов / Лилия Христозова
Броени дни след тържественото честване 85-я рожден на своя клуб, радостни новини ощастливиха творците от литературния клуб „Кръстьо Пишурка” при народното читалище „Постоянство 1856” в Лом. В международния литературен  конкурс „Пътят към Итака”, организиран от клуба на дейците на културата „Нов живец” в Атина, Гърция, в раздел поезия, с награда се окичи нашия участник Илиан Николов. В друг конкурс - националният за поезия „Доброглед 2018” ломчанините Илиан Николов и Ангелина Цанкова завоюваха поредния си приз. В този конкурс дебютира и Калиопа Петрова. Четвъртият призьор е най-младата участничка в Клуба Ивана Каменова, която получи диплом в националния конкурс „Яна Язова”.

„Най-новите награди не са изненада за мен – поясни литературният критик Юлий Йорданов – единствения в Лом член на Съюза на българските писатели и художествен ръководител на клуба. Това е първата международна награда за Илиан и осмата национална награда, която той завоюва за последните три години. Този резултат недвусмислено говори, че е доказал своите качества на дарование. Несъмнено голям е и успехът на Ангелина, която вписа второ поредно отличие през творческия сезон 2018-2019, след като и на националния поетичен конкурс „Доброглед 2017” също получи поощрение. Тя упорито следва колегата си по талантливост. Поздравявам Калиопа с отличния дебют и Ивана с поредния си приз, с който обогатява колекцията си от награди.

Да си призная тези награди са добро начало за сезона, в който нашият клуб чества 85-я си рожден ден. Съжалявам, че няма как да стисна в знак на поздравление десницата на двамата лауреати, тъй като Николов живее в Германия, а Цанкова в Кипър, но пък Петрова и Каменова поздравих веднага след получаването на наградата“.