/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу В. Е. от с. Якимово, обл. Монтана за причинена от него смърт на велосипедист, при управление на лек автомобил, след употреба на алкохол.

Непълнолетен влиза за затвора за поредица от кражби

На 01 ноември 2015 г.  в Якимово се провели избори за кмет. Около  20.30 часа,  в центъра на селото, било организирано празненство от новоизбрания управник, като на присъстващите се раздавало различни видове алкохол. На тържеството пристигнал и обв. Е. който управлявал автомобил марка „Опел“. Същият носел бутилка водка, която решил да сподели със свой познат - св.Н. К.

Около полунощ  двамата се отправили  с колата към гр. Вълчедръм. Автомобилът  управлявал  обвиняемия.  Като пристигнали в града Е. си закупил бутилка уиски и продължил да употребява алкохол. Впоследствие пожелал да си купи  и бира от бензиностанция, но служителите му отказали, тъй като бил видимо пиян. Тогава двамата решили да се върнат в с. Якимово.

Шеф отива на съд, заради смъртта на електромонтьор

В селото обвиняемият управлявал автомобила със скорост много над допустимата за населеното  място - 85 км/ч. По това време, около 5.30 часа, към дома си, от празнуването в селото, се прибирал пострадалият  Г. А., който се движел с велосипед към дома си.

Под въздействие на алкохола и в резултат на високата скорост, обвиняемият загубил  контрол върху управлението на автомобила и блъснал велосипедиста, след което се ударил  в оградата на къща.

Крадец на ток отива на съд, заради смъртта на електротехник

Въпреки това Е. не останал на мястото на инцидента, за да окаже помощ на  пострадалото лице, не сигнализирал полицията, а напуснал местопроизшествието и изоставил колата извън селото, където по късно автомобилът е намерен от органите на полицията.  

Междувременно пострадалият от катастрофата Г. А. бил транспортиран до болницата в гр. Лом, където бил настанен на лечение, но вследствие на причинените му травматични увреждания починал.

След издирване извършителя на престъплението е установено, че концентрацията на алкохол в кръвта на обвиняемия е 1.80 промила.
Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.