Младежка банка  Монтана
Младежка банка  Монтана / МИКЦ Монтатна
Младежка банка - Монтана отпусна близо 4 хил. лв. на младежи от Монтана за реализиране на различни техни идеи. Парите ще бъдат вложени в организирането и провеждането на спортни състезания, културни мероприятия и екологични кампании, съобщиха от Фондация “Северозападен институт за младежки политики” /ФСИМП/, която стои зад проекта.

Инициативите “Спорт за Монтана” и “Здрави и жизнени чрез стийт фитнес” целят да популяризират физическите упражнения и здравословния начин на живот сред подрастващите. Третият проект, който носи името “Montana YOUNG” предвижда организирането и провеждането на информационна среща - дискусия за проблемите на младежите в Монтана и техните идеи за решаването им. Четвъртият проект - “Опознай родния си край” има за задача да запознае учениците от I в клас на Първо ОУ – гр. Монтана с историята, културното наследство, традициите и художествените занаяти, характерни за гр. Чипровци и по-конкретно с технологията за изработването на известните Чипровски килими.

Проектът Младежка банка се реализира с подкрепата на Фондация “Работилница за граждански инициативи” и с финансовата помощ на Фондация “Чарлз Стюарт Мот”.