/ / iStock/Getty Images
Незаконно притежавано оръжие и боеприпаси и 30 килограма нарязан тютюн без акцизен бандерол са открити досега при специализираната полицейска операция в село Малорад, община Борован, съобщиха от Областна дирекция на МВР във Враца.

Операцията на служители на ОД МВР- Враца и на Зонално управление "Жандармерия" се провежда под наблюдението на Окръжна прокуратура във Враца. Тя е в изпълнение на заповедта на Главния прокурор за повишаване на ефективността в противодействието на престъпността чрез разкриване на цялостната престъпна дейност и ускоряване на разследването по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем. Фокусът на действията на полицейските екипи е битовата престъпност, допълват от ОД на МВР.

Врачанското село Малорад е под блокада от полицията и жандармерията

Досега са проверени 107 автомобила и 130 лица в Малорад, се посочва в съобщението. Съставени са 17 акта и 13 фиша по Закона за движение по пътищата. По случая с открито незаконно оръжие е започнато бързо полицейско производство, а за съхранението на тютюн без бандерол е образувано досъдебно производство. Полицейската операция продължава.

Разследват пожара, при който загинаха 11 елитни коне край Сираково

Полицейски операции със същата насоченост ще се провеждат на територията на цялата страна, като органите за сигурност ще следят и за спазването на мерките за неотклонение на криминално проявените лица, с неприключили съдебни и досъдебни производства, както и за контрола от страна на специализираните институции.