затвор
затвор / dariknews.bg,архив
48-годишен мъж е осъден на осем години и шест месеца „лишаване от свобода“ по обвинение на Районна прокуратура – Оряхово за изнасилване на 14-годишно момиче.

Непълнолетното момиче живяла заедно с майка си и доведения си баща в бунгало в Оряхово. Късно вечерта на 19 юни 2017 г. мъжът й нанесъл побой. Поводът за агресивната му реакция е било обстоятелство, че се противопоставял момичето да има приятел. Сутринта, около 04:30 ч., К. запушил устата на Д. Д., заплашил я да не казва на никого и осъществил полов акт с нея. През следващите дни майката забелязала промени в поведението на дъщеря си и я попитала за причините. Момичето й споделило за случилото се. Били сигнализирани органите на МВР.

С цел изолиране на риска и осигуряване на безопасна среда за детето било изготвено предложение от отдел „Закрила на детето“ – Оряхово и предприета спешна мярка за закрила – настаняване в семейство на близки и роднини. Пострадалото дете е било временно настанено в семейството на леля й. Съдът е признал подсъдимия К. за виновен за извършеното от него престъпление срещу 14-годишно момиче. Наложеното му наказание „лишаване от свобода“ той следва да изтърпи при „строг“ режим.
Присъдата подлежи на обжалване.
 
Апелативна прокуратура София