Огнена вендета в монтанско село
Огнена вендета в монтанско село / Дарик Враца

Неизвестен се опита да подпали три автомобила в с.Якимово, съобщиха от ОД на МВР-Монтана. Сигнал за горящ автомобил е получен на тел.112 в 5.00 ч. на 2 октомври.

На място е установено, че гори лек автомобил „Ауди А6“, ползван от 41-годишния Р.П. от същото село. Автомобилът е загасен от екип на РСПБЗН-Лом. Изгоряла е напълно предната му част с двигателния отсек.

В хода на работата е установено, че е бил направен опит да бъдат запалени още два автомобила - "Рено Клио" с транзитна регистрация, собственост на М.В. /20 г./ от с. Якимово, и "Фолксфаген голф" с монтанска регистрация, собственост на С.Т. /25 г./ от с. Якимово.

И двата автомобила са били ползвани от Р.П. и семейството му и са били паркирани в непосредствена близост до лекия автомобил "Ауди А 6”. Върху пластмасовите решетки при основата на предното стъкло и капака на двигателя са намерени дунапренени парчета, напоени с течност с мирис на дизелово гориво.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Лом. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 330 ал.1 от НК в РУ-Лом.