Общинска администрация Враца на посещение в Мало Пещене
Общинска администрация Враца на посещение в Мало Пещене / netinfo

Село Мало Пещене посетиха Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов, секретаря на общината Пламен Кръстев и представители на общинска администрация. По стар български обичай инж. Тотю Младенов беше посрещнат от жителите на селото с пита и мед по повод празника на населеното място Св. Архангел Михаил.

“За първи път съм в Мало Пещене, бяха думите на инж. Тотю Младенов, и съжалявам че досега не успях да посетя този рай в община Враца”. Над 10 чужденци са закупили имоти в селото. Интересът продължава да расте. Проблемите според кмета на селото Цеца Христова са свързани в областта на здравеопазването.

Личният лекар посещава селото само два пъти в месеца, което е крайно недостатъчно. За първи път са отпуснати средства за изкърпване на централата улица на Мало Пещене . В селото живеят само българи. Безработицата е овладяна на 100%, От началото на годината не е регистрирана нито една кражба в частен имот. Няма проблеми с водоснабдяването и уличното осветление, съобщи в отчета си кмета на селото.