Община Враца приключва успешно още един проект
Община Враца приключва успешно още един проект / Дарик Враца - архив

43 деца и младежи от специализирани институции намериха своя дом и живеят в среда близка до семейната. Това стана благодарение на Проект -„Шанс за деца и младежи от дома", който се реализира по ОП „Развитие на човешките ресурси" на стойност 772 039,00лева. Бяха разкрити нови социални услуги - три Центъра за настаняване от семеен тип и Преходно жилище във Враца.

За кратко време, благодарение на грижите на обучен и всеотдаен екип, Центровете се превърнаха в истински дом за настанените деца и младежи - изградени са силни доверителни връзки на децата и младежите с персонала, създадена е атмосфера на приятелство, взаимопомощ и разбиране, усещане за сигурност и спокойствие в защитена среда.

Преходно жилище е услуга за подготовка и подкрепа на младежи. Младежите определят промяната в живота си след настаняването им в Преходно жилище като положителна. Доволни са от по-добрите битови условия, от по-голямата свобода, която им се дава. Като най - важна, те определят възможността да бъдат самостоятелни, да вземат решения и да се грижат сами за себе си. Така те навлизат по-подготвени в новия етап от живота си.

Координаторът на проекта към Агенция за социално подпомагане г-жа Красимира Коцъшка постави висока оценка на изпълнението на проекта и на хората работещи в новоразкритите социални услуги.

Инж.Красимира Георгиева - изпълняващ правомощията на кмет на Община Враца изрази своята благодарност за високата оценка и подчерта,че и занапред Община Враца ще съдейства, защото децата са нашето бъдеще.

Инж.Георгиева благодари и на присъстващите директори и част от персонала на социалните заведения за техния професионализъм и всеотдайност.
На срещата присъстваха още Сашка Началнищка -Директор на РДСП-Враца; Петя Узунова - началник на отдел"Закрила на детето" към ДСП-Враца, Наташа Георгиева - началник -отдел „ ХУСУ"-Враца.