Златко Живков и Г.Димитрова
Златко Живков и Г.Димитрова / Петя Димитрова
Кметът на Монтана Златко Живков обяви за отворена процедурата за кандидатстване с малки проекти пред Фонд за местни инициативи. Той бе създаден в рамките на съвместен проект между общината и платформа АГОРА, с подкрепата на фондация „Америка за България”.

През юли Общински съвет прие правилник за работата на Фонда, както и решение за отпускане 10 хиляди лева като начален финансов ресурс. Още 8 хиляди лева, осигурява платформа АГОРА.

Административно фондът ще бъде управляван от Агенция за регионално развитие и бизнес център 2000 – Монтана. „Ще консултираме всеки, който има желание и може да покрие изискванията за кандидатстване”, заяви изпълнителният й директор Георгия Димитрова.

За финансиране се допускат неправителствени организации, читалища, местни културни институции и неформални обединения на физически/ юридически лица от Монтана. Максималната безвъзмездна финансова помощ за всеки проект е до 3000 лв.

Инициативите, трябва да са обществено значими и в зависимост от приоритетите на Фонда за съответната година, в случай че са обявени такива.
Краен срок за подаване на предложенията е 13 ноември 2017 г.