Нина Димитрова и Васил Василев-Зуек подготвиха новото си представление в Монтана
Нина Димитрова и Васил Василев-Зуек подготвиха новото си представление в Монтана / снимка: Дарик - Враца

Нина Димитрова и Васил Василев - Зуек, създатели и актьори на театър „Кредо", приключиха с репетициите на най-новия си спектакъл „Дневникът на един луд" от Гогол.

Това е третото заглавие в афиша на малкия-голям театър. Предишните им два спектакъла, „Шинел" и „Каквото направи дядо...", пожънаха успех в България и по света със версии на тринадесет езика.

Премиерата на „Дневникът на един луд" ще бъде в края на есента в столичния театър „199 - Валентин Стойчев", който от години е тяхна основна сцена за представленията им в България.

Нина Димитрова и Васил Василев - Зуек всяко лято по традиция отделят време за репетиции в Драматичен театър - Монтана. Освен, че е родена в града, в монтанския театър Нина Димитрова е започнала своя актьорски път.

Нина Димитрова и Васил Василев-Зуек подготвиха новото си представление в Монтана
netinfo

 

Не веднъж монтанчани са ставали свидетели на предпремиерни представления на трупата, в изпълнение на български и английски език. В Драматичен театър - Монтана преди няколко години Театър „Кредо" подготви версия на спектакъла си „Каквото направи дядо..." на японски език, който се игра няколко пъти в островната държава и получи одобрението на местната критика и публика.

По този повод след трагичните събития, станали в началото на годината, Нина и Васко дариха своите хонорари от представленията в София в помощ на пострадалите в Япония.