/ ThinkStock/Getty Images
Подадените заявления-декларации за получаване на целева помощ за отопление за Видинска област са 9164. Това  каза на пресконференция Венцислав Боянов, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“-Видин.

Видинските пожарникари започват кампания за безопасността през зимните месеци

Той уточни, че  одобрените лица и семейства са 7500. „
В 6 930 от случаите е предпочетено отопление на твърдо гориво, като парична сума, в 196 случая - отопление на твърдо гориво в натура, а 374 - отопление с електроенергия. Отказите за отпускане на помощта са 1664, като най-честата причина е надхвърлянето на доходните критерии за получаването й“, коментира Боянов.

Обсъди се готовността за работа на институциите при зимни условия в област Видин

Допълнителна финансова подкрепа от 100 лева, към помощта за отопление, ще получат лицата и семействата, подпомогнати с целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2018-2019 г. Сумата ще бъде изплатена след 12 декември по банковите сметки или чрез пощенските станции, в зависимост от предпочитанията на нуждаещите се.

Няма да бъде необходимо допълнително подаване на документи, като тези 100 лева ще бъдат получени от одобрените за целева помощ, независимо от енергоизточника, който те ползват.