Монтана
Монтана / Дарик Враца
Община Монтана е подготвила 43-инчов LED телевизор, цифров фотоапарат, хлебопекарна и още 10 прагматични подаръка за участниците в традиционната новогодишна томбола. Тя ще се тегли по време на празничното посрещане на 2018-та на площад „Жеравица”. Право на участие в томболата имат всички, които ще бъдат на мегдана в полунощ на 31 декември и в първите часове на 1 януари.

Тон на празничното настроение ще даде словото на кмета на Златко Живков. Непосредствено след него ще прозвучи Националният химн и емблематичното „Дунавско хоро”. Те ще се слеят с пищната заря, която ще ознаменува началото на Новата година.

Народният певец Здравко Мандаджиев и танцов ансамбъл „Младост” ще веселят монтанчани с богата фолклорна  програма. Младият тракийски певец, прочул се след спечелените награди за изпълнителско майсторство и нова авторска македонска песен на конкурса „Пирин фолк”, ще поднесе на публиката най-известните си фолк хитове от самостоятелните си албуми „Земи огин, запали ме”, „Да запеем”, „Дар от песни”, „Ясен месец веч изгрява” и „Горд баща”, както и нови песни от репертоара си.