влак
влак / vbox7
Пътническият влак от София за Мездра е атакуван с камъни, на 14 декември, около 22:00 часа, край спирка Кумарица съобщиха от БДЖ.

В резултат на вандалската проява, леко е пострадало младо момиче, което е пътувало във влака.

По първоначална информация, в един от вагоните на композицията е пътувала група футболни фенове, които са провокирали ситуацията. Вагонът е със счупени едно панорамно стъкло и две стъкла на страничните врати.

От началото на 2017 г. ,това е 81-ият случай, при който влакове на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД са замеряни с камъни. Тенденцията е изключително тревожна, защото подобните случаи за тази година вече са шест повече в сравнение с 2016 г.

Националният железопътен превозвач осъжда остро подобни хулигански прояви, които освен нанесените материалните щети, застрашават сериозно живота и здравето на клиентите и служителите на БДЖ.

„Щетите, които националният железопътен превозвач понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове.

Неизмеримо по-важни от парите, обаче, са човешкият живот и здраве! Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек!“, предупреждават още от БДЖ.
 
БДЖ