Младежки дом Враца
Младежки дом Враца / Младежки дом - Враца

Младежки дом Враца получи две награди за активната си работа, които бяха връчени по време на VII-та  Национална конференция „Достъп на младите хора до култура: ролята на фестивалите по изкуствата“ във Варна. Форумът във Варна дава отличия - Националните годишни награди „ПроКултура“, които са за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура.

Първото отличие, което получи Младежки дом Враца, е в категория „Общински културен институт“, за активната и резултатна дейност за разширяване на достъпа на младите хора до култура чрез многообразие от инициативи, програми, фестивали, форуми, концерти, рецитали и др. дейности.

През 2019 за пръв път бяха обявени специални награди в категория „Фестивал“ в девет области. В раздел фестивали с "Диплом за отличие " на конференцията бе награден и Международният  младежки театрален фестивал „Време“ – Враца. Фестивалът има принос и към Националния културен календар, като единствено по рода си събитие за страната, с международно участие от 1987 година.

Конференцията във Варна се организира по повод  12 август, обявен от ООН за международeн ден на младежта, с
участието на Българската асоциация на работодателите в областта на културата, Граждански институт и с подкрепата на община Варна.
Форумът цели да провокира и насърчи към национално отговорен диалог между всички в областта на културата за създаване на благоприятна, подкрепяща среда за приобщаването на младите хора към култура в България.