Младежка трудова борса във Враца
Младежка трудова борса във Враца / Община Враца

Кметът на Община Враца Калин Каменов даде официално начало на Младежка трудова борса в града. Форумът е организиран от Агенция по заетостта и Дирекция „Бюро по труда“ – Враца и е насочен към безработни лица до 29-годишна възраст.

В приветствието си Калин Каменов пожела успех на срещата и изрази надежда, че много младежи ще имат възможността да намерят постоянна работа. „Един от сериозните проблеми сред младите хора, е липсата на реални очаквания към първата работа“, добави кметът на Община Враца.

Младежка трудова борса във Враца
netinfo

В словото си, Калин Каменов допълни, че минус за младите е липсата на висше образование и стремеж към допълнителни преквалификации. „Има две висши учебни заведения във Враца, които дават шанс за дипломиране на специалисти в различни професионални направления. Възползвайте се от възможността да получите висше образование във Враца“, заяви Калин Каменов. Той поясни, че Община Враца всяка година дава шанс за работа на млади хора. „Убеден съм, че благодарение на Бюрото по труда и представителите на бизнеса, които присъстват тук днес, много от вас ще получат такъв шанс“, поясни още Калин Каменов.

Регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ – Враца безработни лица до 29-годишна възраст са 410. „Усилията ни са насочени към намаляване на тази статистика. Искам всички вие да потърсите най-подходящото за вас работно място“, заяви директорът на институцията в града Маргарита Ангелова и призова младите хора да бъдат активни в своята презентация пред представители на бизнеса.

В трудовата борса взеха участие 15 работодатели, които обявиха 58 работни места на пазара на труда. Обявените работни места са за дограмаджий, монтажници на електронни елементи, шофьори, продавач-консултанти, технически сътрудници, заварчици, шлосери, монтажници, фризьори, козметици, общи работници, пакетировачи и други.

В трудовата борса участие взеха и представители на Военно окръжие Враца, които набираха кандидати за длъжности за приемане на военна служба в Сухопътни войски.
Трудовата борса посетиха 80 врачани до 29 години, търсещи работа.

Младежка трудова борса във Враца
netinfo

Гости на трудовата борса в града, която се проведе в салона на Младежки дом във Враца бяха още представители на Областна администрация.