Инициаторите на кампанията.
Инициаторите на кампанията. / Дарик - Враца
След 10;00 часа на площад „Бдинци“ във Видин ще се проведе благотворителната акция „Вашата книга за младежка кауза“. Инициативата е на Младежка банка-Видин и зад идеята стои желанието на младите хора да помагат на града си по един достоен начин. Димитър Петров, ученик в една от видинските професионални гимназии и ръководител на Младежка банка –Видин, разказва, че идеята е книгите, които се даряват да бъдат продадени на стойност по-ниска от реалната им цена и парите да отидат в касата за финансиране на идеите на младите хора от Видин.

Биляна Борисова, доброволец в Младежка банка, също ученичка, е впечатлена колко активно хората откликват на инициативата им: „Наистина много добре го приемат. Като един вид старт, всеки дава книги, които вече е прочел и той и близките му хора и така освен, че разменяме знания, ние и си помагаме. Всеки слага в касичката, колкото може да си позволи, а с парите предвиждаме да финансираме наши следващи събития, свързани с града ни“, коментира момичето от крайдунавския град.

А какво би казала Биляна на тези свои приятели и съученици, които предишната вечер са празнували Хелоуин и как самата тя приема отбелязването на празника на Вси светии: „Идеята за Хелоуин е донякъде добра, защото си е веселба - всеки се маскира, но това не е наш празник. Много хора не знаят и какво е самото значение на празника и според мен не е добре Хелоуин  да измества нашите патриотични празници“, коментира Биляна.

Според нея, Денят на будителите е празник, който сплотява българите, защото „се връщаме към миналото, научаваме много неща, които не сме научили, припомняме си какво значат за нас будителите и продължаваме напред заедно“, споделя Биляна Борисова, доброволец от Младежка банка Видин по повод благотворителната акция „Вашата книга за младежка кауза“ в деня на народните будители.