ОД на МВР Видин
ОД на МВР Видин / ОД на МВР Видин
С тържествена церемония днес във Видин бяха връчени ключовете на пет нови автомобила, които ще се ползват от пътните полицаи. Ключовете предаде лично министъра на вътрешните работи Пламен Узунов.  „Вярвам, че новите придобивки ще повишат качеството на работа и ще дадат повече самочувствие на служителите на МВР“, заяви директорът на МВР-Видин Янко Янколов. Министър Узунов каза: „За мен е чест да връча тези, тъй като автопаркът не е обновяван от 2009 г. Пожелавам на всички колеги да изпълняват служебните си задължения с модерни технически средства, които да отговарят на професионализма им!“. 

В 14.30 ч. вътрешният министър се очаква да пристигне в Монтана, където да предаде на Областната дирекция на МВР шест нови автомобила за патрулиране. Във Враца министър Узунов ще бъде в 16.30 ч. по същия повод, като тук новите автомобили за патрулна дейност, които полицаите ще получат са седем.

ОД на МВР Видин
ОД на МВР Видин

Във връзка с терористичните актове в Лондон, министър Узунов коментира, че българската страна е в готовност, има изработени антитерористични планове, но към момента „няма данни, които да ни карат да повишаваме степента на готовност“.

По повод множеството получени сигнали от цялата страна за търговия с гласове в навечерието на изборите, министърът на вътрешните работи каза: „ Всеки един сигнал се анализира, провеждат се оперативно-издирвателни мероприятия, има вече образувани и досъдебни производства”. Относно напрежението на турската граница и изборния туризъм, министър Узунов заяви, че МВР е направило необходимото, за  да обезпечи добър обществен ред и сигурност , така че всичко да протече нормално и без затруднения.