Празникът на ППМГ - Враца.
Празникът на ППМГ - Враца. / Община Враца
Патронният празник на Професионалната природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ се проведе днес в градската концертна зала във Враца. На тържеството присъстваха ученици, преподаватели, родители, приятели и официални гости. „Днес честваме 134 години от рождението на нашия патрон и 46 години от създаването на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца! Успехите от миналото ни задължават да поддържаме престижа на училището и утвърждаваме неговото име като синоним на качество в образованието. И ние го правим! Ежедневно и ежечасно!“ С тези думи директорът на училището Татяна Василева приветства многобройните гости на тържествения концерт на гимназията.

В поздравителното си слово, областният управител Момчил Младенов приветства ръководството за високите резултати в учебно-възпитателната дейност. Той пожела на учениците и педагогическата колегия да съхранят творческия си дух и ентусиазъм, да следват добрите традиции, утвърдени в дългогодишната история на училището и да открият нови перспективи за неговото успешно развитие.

Кметът Калин Каменов се обърна към присъстващите с думите: „Най-сериозният рейтинг, по който може да се съди за едно училище, са успехите на неговите ученици. Ако трябва да съдим по вашите успехи, то математическата гимназия във Враца не е училище с регионален характер, а сред най-добрите в цялата страна. Бъдете здрави и направете така, че всеки един от Вас да бъде гордост за своето училище!“.

Всички гости се насладиха на концерта, който представиха талантите от елитното училище.