Литературен празник в Мездра
Литературен празник в Мездра / Община Мездра
Коледен празник на мездренските творци се проведе на един от най-светлите празници в годината - Игнажден. Десетки литератори и художници изпълниха читалнята на НЧ ”Просвета 1925”.

Присъстващите чуха брилянтни лични произведения в стихове и проза. Главният библиотекар и секретар на Литературен клуб „Хр.Ботев” Павлина Русева поздрави всички и отбеляза, че новата творческа година по традиция ще е берекетна откъм произведения, щом на Игнажден прага на читалището са прекрачили литератори и художници.

В последвалото литературно четене се изявиха 9 от членовете на литературния клуб. Иванка Начева рецитира стиха „Коледна приказка, а председателят на Литературен клуб „Хр.Ботев” Светла Дамяновска развесели присъстващите с представяне на разказът „Бонбонът на истината”, който ще присъства в новата книга на талантливата писателка, със заглавие „Меланхолия”.

Литературен празник в Мездра
Община Мездра

В литературното четене прозвучаха и авторските произведения на Надежда Нинова, Павлина Русева, Даринка Цветкова, Калин Топалски, Иван Алексиев, Рени Митева, Йордан Борисов и Милен Димитров.

Коледният празник на мездренските творци уважи и кметът на Общината инж. Генади Събков. Той отбеляза, че освен Игнажден, това е и празник на духовността, който членовете на клуба са сътворили.

Литературен празник в Мездра
Община Мездра

„Тръгвайки насам мислех, че идвам в читалище, а се оказа, че съм в училище не само заради поучителните творби, които чухме, а защото тук е училище за магьосници. Всички вие владеете изкуството от обикновените думи да създадете море от емоции, чувства и настроения.

Поздравления! Пожелавам ви да запазите ентусиазма си, защото сте на тази земя с мисията да правите всички нас малко по-добри. ”, каза инж. Събков.

В края на литературното четене бе уточнен творческият план-график на Литературен клуб „Христо Ботев” за 2018г. Първото мероприятие, което ще събере творците и ценителите на изкуството в Мездра, ще се проведе на 5-и януари, когато с литературна вечер ще бъде отбелязана 170-ата годишнина от рождението на поета и революционер Христо Ботев. 

Литературен празник в Мездра
Община Мездра