Полиция проверка
Полиция проверка / ОД на МВР Монтана
За трима нередовни водачи, двама от които в Лом, са засекли в рамките на два часа служители на „Пътна полиция“, съобщават от ОД на МВР Монтана. Първият е спрян на около 11,20 ч., вчера на ул. "Пристанищна". Лекият автомобил "Пежо 607" бил с поставени временни регистрационни табели, но извършената допълнителна проверка е установено, че срокът им на валидност е изтекъл на 11.03.2017 г., но автомобилът не е регистриран по надлежния ред. На водача М.С., на 30 г. от Лом е съставен акт по чл. 140, ал. 1 от ЗДВП.
 
 Около час по-късно, на ул. "Юнак" в гр. Лом служители на „Пътна полиция“ спрели за проверка лек автомобил "Фиат Улисе" с видинска регистрация, управляван от М.М./47 г./ от гр. Лом. При извършената проверка е установено, че водачът управлява в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за правоуправление. На нарушителя е съставен акт по чл. 150 от ЗДВП. По случая е образувано бързо производство по чл. 343 в ал. 2 вр. ал. 1 от НК.
 
Около 13,25 ч. в гр. Монтана, в района на КПП Лом, М.С./30 г./ от гр. Лом, водач на лек автомобил "Пежо 607", управлявал автомобила без поставени регистрационни табели. По случая е образувано бързо производство по чл. 345, ал. 2 вр. с ал. 1 от НК в РУ Монтана.