/ Община Монтана
Те са 11 младежи, осиротели или изоставени като деца. Сега са пълнолетни между 18 и 30-годишни, живеят и учат в село Боровци, община Берковица. Помага им американското семейство Джуди и Пол Риджуей, които преди 10 години създали учебния център в селцето.

Млада художничка представи свои творби в Монтана

Той е сертифициран за придобиване на полезни специалности в курсове по готварство, строителство и дърводелство, също и за умения като личен асистент. Фондацията на Риджуей се казва „Българско дете” и започва работа  в сиропиталищата в България през 90-те години. Сега се адаптира към това, което липсва в страната - грижа за децата от домовете след като навършат пълнолетие.

Част от реставрираните мебели.
Община Монтана


Последната инициатива на учебния център е изложба-базар на реставрирани от младите мъже мебели. Те са подредени във фоайето на Драматичния театър в Монтана и ще останат там до 18 септември. Старите мебели са дарение на фондацията от холандски спонсор.

„Това е начин да събираме средства за нашите програми, казва Джуди Риджуей и с усмивка допълва: „Какво да се прави, трябва да плащам ток".