/ netinfo
Регионална библиотека „Гео Милев“ в Монтана представя изложбата „Живопис“ - стара градска архитектура и акварелен пейзаж през погледа на художничката Кристина Василева.

Директорът на библиотеката Анелия Иванова-Тодорова откри изложбата и представи Кристина Василева като млад художник, но с интересен поглед към света, който прозира в малките детайли на нейните картини. Някои от творбите й са  емоционални и въздействащи, други са абстрактни, а темите са загатнати така, че въображението само да ги дорисува. 

Рени Петрова подреди 37-ма годишна изложба на своите ученици (СНИМКИ)

В присъствието на многобройна публика - приятели и гости, художничката сподели своето светоусещане, което е вдъхновило прекрасните й творби. Тя благодари на организаторите и гостите на събитието. 

Това е втората самостоятелна изложба на Кристина Василева, но представените 17 картини са създадени специално за настоящата експозиция. Кристина Василева е от гр. Лом.

Завършила е  „Живопис“ във Факултета по изобразителни изкуства във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, специализирала е мултимедиен дизайн и комуникации в Орхус, Дания.