/ Община Видин
Кметът Огнян Ценков проведе среща с потенциални инвеститори от компания Gerd Bar GmBH, която се организира със съдействието на Германо-Българската индустриално–търговска камара. На срещата присъстваха представители на фирмата - Тобиас Бер, собственик и управител, Дитер Бадер  директор „Производство“ и Михаел Киман - търговски управител, експерти от Общината и представители на видински фирми.

ОИЦ-Видин стартира информационните си събития за 2019 г.

Представителите на немската фирма направиха кратка презентация на своята дейност. Заводът произвежда  подемни платформи за автомобили от всякакъв вид - от мини ванове до камиони. Те са номер едно в Германия за последните 15 години, а от няколко години са втори за Европа. Тяхното намерение е да разширят своята дейност, като инвестират в други страни и региони.

Среща с инвеститор в Община Видин

Собственикът на фирмата сподели, че за тях е важно на място да получат информация за наличната работна ръка и за възможностите за инвестиране във Видин. Ценков приветства гостите с добре дошли и представи накратко Видин и рагиона. Той подчерта, че инвестиционният интерес към града е много голям, заради географското разположение, преминаващите два трансевропейски коридора и културно-историческите забележителности.

Немски инвеститор във Видин търси разширение с подкрепата на ОПИК

Кметът обясни на гостите, че още в началото на мандата Общински съвет-Видин е приел наредба за насърчаване на инвестициите и местната власт може да издава сертификат клас “В“. Друг важен момент, който изтъкна, е намерението на правителството до 2022 г. да бъде изграден като магистрален път участъкът от Видин до Ботевград. Огнян Ценков се спря и на темата за образованието: „Имаме профилирани и професионални училища, които са технически ориентирани".