/ ThinkStock/Getty Images
Запаленото от него имущество е на обща стойност 12 385 лв.
Съдът е признал за виновен подсъдимия (на 32 години), привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура-Бяла Слатина, за извършено от него престъпление - палежи, съобщиха от прокуратурата.

Осъдиха подпалвача на четири къщи във Врачанско (ВИДЕО)

Подсъдимият живеел в село Търнак, област Враца. Мъжът е реабилитиран по право. Вечерта на 7 февруари, след употреба на алкохол, той решил да извърши палеж на имот в селото. Първоначално се насочил към къща на ул. „Иван Нивянин“, в двора на която имало стопанска постройка.

Мъжът добре познавал разположението на имота, тъй като често бил ангажиран от собственика му за работа. Подсъдимият прескочил входната врата, с фенерче осветил двора, качил се на покрива на постройката и запалил намиращото се там сено. Веднага след това напуснал имота и се отправил към съседния дом.

След взломяване на входната врата на чуждия имот, той проникнал в двора му. Уверил се, че в къщата няма никой и влязъл вътре. Запалил намерените в една от стаите дрехи, вследствие на което пламнал пожар.

Запалиха три къщи във врачанско село

Подсъдимият продължил към ул. „Иван Вазов“, където по сходен начин проникнал в къщата на стопанина, за който по-рано работел, и предизвикал пожар. Четвъртият палеж, извършен от него същата вечер, бил на имот на ул. „Хан Аспарух“, който той посещавал по-рано, отново като работник.

На следващия ден подсъдимият Ч.К. бил задържан и привлечен в качеството на обвиняем. Запаленото от него имущество е на обща стойност 12 385 лева. Сред изгорелите вещи, оценени на 4410 лева, имало различна покъщнина - мебели, одеяла, резачки на дърва, компютър, телевизори и други.

В резултат на предизвиканите от подсъдимия палежи, са изгорели домашни животни и бали люцерна. С осъдителна присъда на подсъдимия, е наложено наказание от две години „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване