Двама Момчиловци посадиха коледно дръвче във Видин
Двама Момчиловци посадиха коледно дръвче във Видин / Областна администрация Видин

Областният управител на Видин Момчил Станков посади коледно дръвче на зелената площ пред сградата на Областна администрация - Видин. Първи на поканата да му помогнат, се отзова първокласникът Момчил от ОУ „Отец Паисий", който преди това сурвака областния управител за здраве, късмет и успех. Момчил бе най-малкият сред 18-те сурвакарчета, дошли днес да поздравят служителите в администрацията с настъпващите Коледно - новогодишни празници.

Всички деца, от най-малкия до най-големия - Никола, от 4-ти клас в основното училище, се включиха в залесяването на малкото иглолистно дърво. Посаденото младо растение е бяла българска ела, дарена на областната администрация от Държавно горско стопанство - Белоградчик.

Двама Момчиловци посадиха коледно дръвче във Видин
netinfo

В конферентния център на Областна администрация - Видин учениците от ОУ „Отец Паисий" представиха новогодишния обичай „сурвакане". В традиционни носии, държащи тояжки с гевречета и плодове, малките коледарчета изпълниха песни и наричания за здраве, мир и плодородие. С пъстрите си сурвачки те „благословиха" бъдещите начинания на областния управител Момчил Станков и заместник областните управители Любомир Низамов и Огнян Ценков. От своя страна те им благодариха с подаръци от лакомства и плодове.

Двама Момчиловци посадиха коледно дръвче във Видин
netinfo

Областният управител на Видин Момчил Станков се обръща към жителите на областта с призив да се включат в Коледно - новогодишната кампания на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите за опазване на българската гора и природа. В нея се апелира към гражданите и обществеността да изберат и да си закупят живо коледно дръвче, което след празниците може да бъде засадено отново в природата. За целта инициаторите на кампанията ще организират Национална седмица по засаждане на живи елхи.

Двама Момчиловци посадиха коледно дръвче във Видин
netinfo