Дрогирани водачи засечени в Монтана
Дрогирани водачи засечени в Монтана / Dariknews.bg-архив
Дрогирани водачи засякоха служители на пътна полиция в Монтана. Първият - К.Р., на 21 години, от с.Медковец, с товарен автомобил "Мерцедес Спринтер 412 Д" е спрян за проверка снощи, около 23,40 ч. на ул. "Веренишка" в областния град. Водачът е изпробван с драг чек 5000, като пробата е положителна и е реагирала на марихуана и амфетамини. На нарушителя е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване на кръвта.

По-рано същия ден, след сигнал пред блок в ж.к. "Младост" в гр. Монтана в лек автомобил "Рено Лагуна" с монтанска регистрация, управляван от Н.П./18 г./, е извършено претърсване, при което в автомобила е намерена и иззета суха зелена тревна маса, с тегло 3 грама. На място е извършен полеви наркотест, при който е получена индикация за канабис. Водачът е изпорбван с драг чек 3000, като пробата е положителна и реагира на марихуана. На младежа е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване на кръвта.
По случаите са образувани бързи производства по чл. 343 б, ал. 3 от НК  и досъдебно производство по чл. 354 а, ал. 3, т. 1 от НК.

Служители на полицията след сигнал са извършили  претърсване в апартамент гр. Монтана, обитаван от Е.П./35 г./. При проверката е намерено и иззето бяло вещество с тегло 8 грама. На място е извършен полеви наркотест, при който е дадена индикаия за ефедрин. Местопроизшествието е посетено от оперативна група на РУ и ОДМВР Монтана. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 а, ал. 3, т. 1 от НК.