/ Врачанска митрополия
Доброволци от Мездра и от селата от общината в Искърското дефиле продължават утре с втора кампания за обновяване на сградите за посрещане на поклонници в Черепишкия манастир „Успение Богородично“, съобщиха пред БТА от общинския пресцентър.

В първата кампания, която се състоя преди месеци, се включиха местни фирми и благодетели, които дариха материали, оборудване и парични средства, допълниха организаторите. Те участваха и с труд в ремонтните дейности и в почистването на манастирските сгради. Работата, която предстои утре, е да се почистят общите помещения, да се облагороди дворът, както и да се лакират дървени настилки, ламперии и носещи елементи, обясниха още от община Мездра.

Предварително участие във втората кампания са заявили от Доброволното формирование в Мездра и от общинската администрация, както и общински съветници. Кметовете и кметските наместници на селата Ребърково, Старо село, Лютиброд и младежите от организацията на Българския младежки Червен кръст към СУ ''Св. Климент Охридски'' в село Зверино. 

Община Мездра приканва всеки, който имат възможност, да се присъедини към доброволците на 19 март (събота) и да дойде в Черепишкия манастир. Кампанията започва от 9:30 часа.
БТА