/ ТПП Враца
Дни на професията организират днес и утре  Търговско-промишлена палата - Враца и Регионално управление на образованието-Враца.

Основната цел е посетителите да получат повече информация за Дуалното професионално образование и обучение, да се запознаят отблизо с фирмите, които ще приемат ученици след 7 клас за усвояване на професия, чрез работа в реална среда, както и с професионалните гимназии, които ще ги подготвят по теория на професията и ще координират връзката с отделните компании.

Дни на професията Враца
ТПП Враца

Събитието се провежда в изпълнение на проект „Целенасочено изграждане на капацитет за партньорство в професионалното образование и обучение в Дунавския регион за ефективно модернизиране на системите за професионално образование и обучение - Learning by Doing (Учене чрез практика), в който партньори от българска страна са Търговско-промишлена палата и Министерство на образованието и науката, чрез Регионално управление на образованието- Враца.

Дни на професията Враца
ТПП Враца

По време на изложението гостите ще имат възможност да направят собственоръчно малко изделие или да се включат в част от процес в някоя от представените икономически дейности.

Инициативата се провежда в Младежкия дом във Враца, от 10:00 до 16:00 часа днес, а в събота от 10.00 часа  до 14:00 часа.

Дни на професията Враца
ТПП Враца

Повече по темата ще научите в предаването на Дарик Северозапад, в понеделник, след 10:00 часа.

дни на професията
ТПП Враца