Детето на Враца пак ще прави снимки
Детето на Враца пак ще прави снимки / Дарик Враца

Известният врачански фотограф Тони Дуковски, от когото неизвестен открадна принтера в събота сутринта, получи ново подобно устройство. Тони оставил устройството в инвалидната си количка пред блока и докато се качвал обратно към дома си – някой го взел.

За щастие Тони Фотото, както го знаят повечето хора, отново ще може да прави моментни снимки благодарение на друг известен врачански фотограф Васко Врачовски. Дарик научи, че Врачовски му е подарил днес нов принтер.

 

Тони е инвалид, но въпреки болестта си винаги е усмихнат. „Преди години в града се проведе акция за събиране на средства за закупуване на автоматизирана инвалидна количка за Тони. Тя обаче беше осигурена в последствие от държавата, а от събраните тогава пари плащаме за рехабилитациите му във Вършец, дори успяхме да го изпратим на екскурзия в Македония“, сподели друг приятел на Тони – Огнян Пищиков.  По думите му хора с болестта на Тони живеят 25-30 години, а Фотото тази година ще стане на 65. Заради духа му, вечната усмивка и чистата душа, в една от своите публикации преди време Пищиков го нарече– „Детето на Враца“.