/ iStock
Три жени са задържани по обвинение за причиняване на тежка телесна повреда, съобщиха от прокуратурата във Враца.

На 31 юли те са пребили 22-годишна жена пред жилищен блок в жк. „Дъбника“, твърдят от обвинението. Били й нанесени удари с ръце по тялото и главата и ритници в областта на тялото.

Женски бой завърши с пострадали във Великотърновско

Пострадалата е приета в болница, където било установено травматично разкъсване на далака с кръвоизлив в коремната кухина. Това наложило оперативното отстраняване, което увреждане отговаря на медико-биологичната квалификация - загуба на слезка.

След постъпил сигнал за случилото се на телефон за спешни случаи 112 е започнало досъдебното производство с разпит на свидетел.

С постановление на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняеми са привлечени три жени – на 28 и 38 години като извършителки, а третата е с обвинение като подбудител и помагач. Тя е на 20. По първоначални данни деянието е извършено по неин личен мотив, провокиран от предходен конфликт с пострадалата.

Скандал между пет жени прерасна в бой в Кърджалийско

Най-младата жена мотивирала и подпомогнала извършителките, като им дала съвети, разяснения за местоработата и местожителството на пострадалата, откарала ги е до дома й, за да й нанесат побой.

Понастоящем трите обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, като предстои Районна прокуратура – Враца да внесе в съда искане за постоянен арест.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня