Борислав Великов оглави като председател Инициативния комитет за създаване на БНД
Борислав Великов оглави като председател Инициативния комитет за създаване на БНД / netinfo
Народният представител на Монтана доц. Борислав Великов оглави като председател Инициативния комитет за създаване на новата партия „Българска нова демокрация” /БНД.

Учредителното събрание на Инициативния комитет се състоя в столичния хотел „Родина” и на него бе взето решение новата партия да бъде учредена с конгрес на 11 май от 11 часа в зала 6 на НДК в столицата.

В инициативния комитет влизат 90 души от цялата страна, от които около 20 са от област Монтана. Поне половината от учредителите не са членували преди в нито една партия досега.

Инициативният комитет прие декларация с основните принципи и ценности на БНД – свобода, лична и обществена отговорност, свободна пазарна икономика и инициатива, грижа за семействата и децата, защита на националните интереси в обединена Европа, съхраняване на националната ни идентичност и българската култура, християнските ценности и морал. „Нашата цел е българите с дясно и дясноцентристко мислене да намерят не поредния месия, а адекватно политическо представителство. БНД залага и ще защитава малкия и средния бизнес. „Минимумът на БНД е влизането в следващия парламент, а максимумът –влизане и в управлението на страната, заяви доц. Великов