Бойко Борисов откри най-модерния краве комплекс на Балканите
Бойко Борисов откри най-модерния краве комплекс на Балканите / Любомир Замфиров
Бойко Борисов
35135
Бойко Борисов
Димитър Зоров
  • Бойко Борисов
  • Димитър Зоров

Министър-председателят Бойко Борисов откри днес нов краве-комплекс край ломското село Добри дол. Съоръжението е едно от най-добре оборудваните в Европа и най-модерното на Балканския полуостров. "Ние не само, че не пречим, ами помагаме на бизнеса да се възстанови един поминък в този край, каза преди прерязването на лентата Бойко Борисов и добави "Днешното събитие показва, че този, който е инициативен и иска да работи - държавата му помага максимално да се развива. Този, който го мързи може да се сърди само на себе си и да чака помощи".

Комплексът е на фирма "Алексия 2002", която е суровинна база на мандра "Пършевица". Собственикът Димитър Зоров обяви, че целият цикъл на произвоство на мандрата е затворен и реално правят биоземеделие, въпреки че не са го сертифицирали. "За нас е важно, че това което произвеждаме го консумираме аз, децата ми, семейството и дори преди да излезе новият стандарт сме приготвяли продуктите си по тази технология." 

Бойко Борисов откри най-модерния краве комплекс на Балканите
netinfo

Капацитетът на новия комплекс е 1000 дойни крави. Вложените в него средства са за около 5 млн. лева и са по кредитна линия на държавен фонд "Земеделие". На откриването присъстваха и зам.министърът на земеделието и храните Светла Боянова, и директорът на Държавен фонд "Земеделие"Светослав Симеонов.