Арестуваха спортни стоки менте
Арестуваха спортни стоки менте / Дарик Враца

Голямо количество спортни артикули, обозначени с чужди търговски марки и предлагани за продажба в магазини, иззеха вчера полицейски служители от Видин. Това стана по време на специализирана полицейска операция за противодействие на нарушенията и престъпленията, свързани с нерегламентираното използване в търговската дейност на марка и обозначения, без съгласието на правопритежателя.

Извършени са били процесуално-следствени действия - претърсване и изземване в два търговски обекта, в които полицаите открили предлагани за продажба стоки с графични и словни изображения, сходни с тези на регистрирани търговски марки, без съгласието на притежателите на изключителното право.

От единия магазин са били иззети общо 569 артикула - спортни дрехи, обувки и чанти. От друг магазин били иззети още девет артикула. Конфискуваната стока носи графично и словно изображение на популярни световни марки. Спортните артикули са оставени на съхранение в Областната дирекция на МВР в крайдунавския град, стойността им е в процес на установяване.

Случаят е докладван в Районната прокуратура във Видин. Работата на разследващите продължава, а в Областната дирекция на МВР са образувани две досъдебни производства.