/ iStock
За втора поредна година Видин се превръща в град на изкуствата. На 21 и 22 май Vida Art Festival ще потопи малки и големи в магията на куклени спектакли, комедийно шоу, театрална постановка, фокуси, прожекции под звездите на актуални кино филми, арт работилници, пленер и арт базар, съобщават организаторите от Event Masters и Община Видин.

В съботния ден фестивалът ще бъде открит от авторското куклено шоу на марионетиста Теодор Борисов. Вечерта на крепостта „Баба Вида“ Иван Динев - Устата и Юрий Захариев ще представят своята нашумяла Magic Stand-up Comedy. След нея киноманите ще се насладят на българския кино хит „Завръщане 2“, като режисьорът Ники Илиев ще е специален гост на прожекцията под звездите. 

В неделя общинският Драматичен театър „Владимир Трандафилов“ ще зарадва всички почитатели на театралното изкуство с любимата на поколения българи заради своите колоритни персонажи, хумористични акценти и философски препратки постановка „Женско царство“, с режисьор Дейвид Славчев. За любителите на екшъна организаторите са включили във фестивалната програма прожекция на най-касовия сръбски филм „Южен вятър 2“. По-рано през деня куклите отново ще оживеят в шоуто на марионетиста Теодор Борисов.

През двата фестивални дни всички желаещи могат да се включат в разнообразните арт работилници, в които да усвоят тънкостта на магичното изкуство с топ фокусника Юрий Захариев; да изработват кукли с марионетиста Теодор Борисов, които ще бъдат включени в негови бъдещи представления; да рисуват на открито, да разгледат арт базара на български производители, допълват организаторите.

Входът, за всички събития в рамките на Vida Art Festival, е безплатен.
БТА