/ Община Варна
Три контейнера за смет, подпалени от вандали, са унищожени напълно, съобщиха от Община Видин.

Съдовете се намират в самия център на Видин, в началото на ул. „Княз Дондуков“. Те са част от новите 1000 контейнера от 1100 л, които Общината постави на територията на града в началото на месец април тази година.

Община Видин

Това е поредният акт на вандализъм и посегателство върху общинско имущество през последните няколко дни. Ръководството на Община Видин е апелирало многократно към гражданите да са непримирими към подобни нарушения и да пазят придобитото в полза на всички жители.

Във Видин вандали чупят детски площадки и пътни знаци (ВИДЕО)

В този конкретен случай ще се предприемат категорични действия извършителите да бъдат открити и срещу тях да се приложат законови мерки.

Общиан Видин

Зачестилите кражби на цветя, декоративна растителност, пътни знаци, унищожаването на общинско имущество от различен характер провокират недоволство и недоумение сред обществото.

Община Видин

Резултатът от действията на недобросъвестните лица е свързан не само с ангажиране на допълнителен ресурс и труд от страна на Общината за възстановяване на унищоженото, но и с финансови средства, което неминуемо засяга всички жители.

Община Видин

Затова трябва да се направят необходимите стъпки и се обединят усилията на институции, неправителствени организации и граждани, за да бъде пресечена тази тенденция на вандалски прояви.