/ пресцентър, прокуратурата
С определение на Окръжния съд в гр. Видин е уважено искането на Окръжна прокуратура - Видин за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на българския гражданин С.В, обвинен за наркотрафик, съобщават от прокуратурата.

На 09.08.2020 г., при преминаване на държавната граница на Дунав мост Видин – Калафат, в управляваното от него моторно превозно средство - лек автомобил „Ситроен“, митническите служители открили 33 пакета, съдържащи 16,916 килограма хероин. Наркотикът бил укрит под пода на двете предни седалки, в правоъгълни метални контейнери, покрити с оловна ламарина.

Откриха 17 кг хероин в кола на Дунав мост 2 (СНИМКИ/ВИДЕО)

Съдът е уважил доводите на прокурора от Окръжна прокуратура – Видин относно тежестта на извършеното от С.В. престъпление, чийто предмет е контрабанда в особено големи размери. От събраните в хода на досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастността на обвиняемия шестдесет и четири годишния мъж към деянието, за което е бил привлечен към наказателна отговорност. Налице е опасността същият да се укрие.

В случай, че обвиняемият С.В. бъде признат за виновен за престъпление по чл. 242, ал. 4, вр. ал. 2 от НК, в което е обвинен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, глоба в размер от 200 000 лева до 300 000 лева, както и конфискация на превозното средство и цялото имущество на виновния.

Разследването по делото продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Видин.