/ iStock/Getty Images
Окръжната прокуратура във Видин, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление - блудство с момиче, съобщиха от обвинението.

58-годишен блудствал с 11-годишно момиченце

40-годишният мъж работел като санитар в Центъра за стари хора. Мъжът имал дългогодишно приятелство със свой съселянин, който със съпругата си отглеждал три деца. Помагал на това семейство, когато било финансово затруднено.

На 21 май в Детска педагогическа стая, е постъпил сигнал от Държавна агенция за закрила на детето, с който се уведомявало за постъпили данни за дете в риск. Касаело се за 9-годишно момиче, живеещо в село във Видинска област, с което близък на семейството му извършвал блудствени действия. Незабавно било изискано съдействие от компетентните органи.

Рецидивист изнасили 14-годишна, плаши, че ще заколи семейството й

В хода на разследването по случая от свидетелските показания е било установено, че обвиняемият често купувал на дъщерята на приятелското му семейство „вафли, сладоледи и други вкусни неща“, „кукли, колички и други играчки“.

Откакто момичето ходело на детска градина от 2015 г., обвиняемият го водел и го прибирал от там, а след това и от училище. Купувал му закуска, давал му пари. Детето било споделяло на няколко лица за блудствените действия, които той извършвал с нея, както и че я заплашвал. Други свидетели са заявявали, че им правило впечатление, че момичето било притеснено, нервно, плачело, задавало въпроси, не отговарящи на възрастта му.

Мъж изнасили 16-годишно момиче в Хасково

По досъдебното производство, като свидетел при разпит в „Синя стая“, проведен в присъствието на съдия, 9-годишната ученичка разказала как той се грижел за семейството й, като давал пари. За първи път мъжът извършил блудствените действия с нея, когато била на пет години.

Принудил я към това със заплахи, че „ще вкара родителите ѝ в затвора, а братята ѝ - в дом за социални грижи“. Не споделяла за случващото се в дома му, поради страх за близките си.

Съдят 35-годишен за блудство с две момичета в Кюстендил

Осъщественото от обвиняемия деяние представлява особено тежък случай, разкриващ изключително висока степен на обществена опасност. През продължителен период от време - около пет години, той извършвал блудствените си действията, против волята на малолетното дете, като нямал намерение да ги преустановява.

Обвиняемият се счита за неосъждан, тъй като спрямо него е настъпила реабилитация по право, след като през 2003 г. той бил осъден за блудство. Понастоящем му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по наказателното производство.