Те настояват за достойно заплащане
"Членове на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) от видинското дружество ще излязат на протест, на 9 март в 12:01 часа пред сградата на Областната дирекция на вътрешното министерство". Това съобщи Емилиян Недялков, председател на дружеството.

"Служители на МВР-Видин - сред които полицаи, пожарникари, гранични полицаи, служители в администрацията, сектор „Миграция“ и други, ще протестират с искане за по-високо възнаграждение.  

Служители на МВР излязоха на протест пред Народното събрание (СНИМКИ/ВИДЕО)

Членовете на видинското синдикално дружество към СФСМВР са около 350 души", уточни Недялков. Синдикалистът допълни, че в протестните действия във Видин ще участват служители и полицаи, които не са на работа или са в почивка.

"Ние ще настояваме пред правителството за по-високо заплащане, което да е достойно за труда, който полагаме", допълни Емилиян Недялков и уточни, че протестните действия в страната са щафетни и се провеждат по график, съгласно решение взето на 12 февруари от Управителния съвет на СФСМВР.

Протестът не цели конфронтация с нито един от браншовете", каза още Недялков, който е убеден, че заедно всички работещи в системата на МВР могат да постигнат повече.
БТА